Zenfolio | Erik Koffmar | Playing with new stuff

Playing with new stuff

February 21, 2017  •  4 Comments

Not too long ago I got hold of an old Pentacon AV 80mm projector lens that I have modified with an M42 fitting. Today I had the first opportunity to play with it, among the lichens just outside our cabin in Orsa. It is quite tricky to get the sharpness right (read a lot of pictures in the bin…). This is the first decent picture but I’m sure there will be more in the future.

LichenLichenLichen, Orsa. February 2017


Comments

Kerstin Östbring(non-registered)
Otroligt snyggt och häftigt! Visst är det kul att prova lite andra prylar och se vart det leder.
/Kerstin
Erik Koffmar
Tack Carina och Gustav, visst är det så att jag tycker om att experimentera med gamla prylar. Speciellt när jag fotograferar makro, då har man ju lite mera tid och det är oftast bäst att fokusera manuellt ändå, så då spelar det inte så stor roll om det är lite "meckigt". En del gamla objektiv har väldigt vacker och ibland spännande bokeh, som jag har börjat uppskatta. Vart de hela leder till för bilder får framtiden utvisa. Kul att ni gillar bilden i varje fall.

/Erik
Gustav(non-registered)
Förstått att du gillar att experimentera med gamla prylar, Erik. Ska bli roligt att se vad det leder till för bilder framöver. Den här var väldigt drömsk :)
Carina Bodin(non-registered)
Läcker! Där har du nått att mixtra vidare med, såntär kul ☺.
No comments posted.
Loading...