Zenfolio | Erik Koffmar | Knuthöjdsmossen

Knuthöjdsmossen

May 09, 2018  •  6 Comments

Last weekend I visited Knuthöjdsmossen nature reserve a fascinating place with several small ponds in a muir or moorland like environment where the Red-throated diver or as it also is called the Red-throated loon breeds. A fabulous bird with a lot of character. 

The alarm was set to 4:00 am to get in position before the sunrise, just to be able to capture the birds and in beautiful morning light. This area is famous for misty mornings witch creates magical pictures. During my two mornings there were unfortunately no mist. 

Along with the loons there wear several Golden-Eyes and Teals in the area fighting for their females hearts. 

Red-troated loonRed-troated loonKnuthöjdsmossen, May 2018

Red-throated loonRed-throated loonKnuthöjdsmossen, May 2018 Golden EyeGolden EyeKnuthöjdsmossen, May 2018 TealTealKnuthöjdsmossen, May 2018


Comments

Erik Koffmar
Tusen tack Kerstin och Susanne för era fina ord. Jo nog var det värt att gå upp extra tidigt : )

/Erik
Susanne(non-registered)
Jag kan lova att det är värt att gå upp så där tidigt. Jag och maken var där i torsdags och vi övernattade ett par timmar i bilen innan vi tog oss ut kl. 03.00 OCH vi var inte först ute. 2 grabbar från Danmark hade rest 16 timmar för att få uppleva detta och dom tog sig iväg före oss ;) Nu hade dom även andra mål framöver men Knuthöjdsmossen var en av resmålen.
Du bjuder oss här på fantastiska bilder, alla med otrolig personlighet. Härligt inspirerande bilder :)
Kerstin Östbring(non-registered)
Otroligt vackra fågelbilder i det fina morgonljuset!
/Kerstin
Erik Koffmar
Tack Jani och Jan.Olof för era kommentarer de uppskattas. Visst är det jobbigt att gå upp men det brukar lösa sig så fort man kommer utanför dörren. Jan-Olof jag kan rekommendera att åka till Knuthöjdsmossen om man vill se små lom.''

/Erik
Jan-Olof Wogenius(non-registered)
Kanonfina bilder från ett som det verkar fantastiskt ställe som man sett många bilder ifrån.
No comments posted.
Loading...